Saturday, September 8, 2012

.:: Perfume Ku Petrol - Part 1 (Cartoon) ::.

Assalamualaikum! ^_^

Berjumpa lagi dalam entry baru!!

Sorry ok sebab terlambat update..

Alaaaa...bukannya lama pun..beberapa hari jer kan!!!

Dulu lagi teruk! Sebulan sekali update blog!

Macam harem gak la..hahahaha...

Mana entry raya??? (konon2 ada orang tanya la..)

Buat masa ni, aku tak ada idea lagi la untuk sambung Raya oh Raya 2012 Episode 3..

Memang ada cerita cuma takut korang rasa macam tak best lak!

Pape pun, kali ni aku nak bercerita pengalaman aku first time g meeting...

Meeting tuuu...bajet macam orang penting la..

Padahal tukang tempek + teman jer..^_^

Nak dijadikan cerita..kami bertiga (me, Kak Fiza and Kak Farie) dalam perjalanan ke Putrajaya..

So, bila kat highway, baru perasan minyak kereta tak berapa nak penuh..


Credit gambar kat Mr. Google!
So, kitaorang pun berhenti la kejap kan R&R mana tah!

Tak berapa nak ingat..hehehe..

Aku dengan muka ala-ala innocent ni pun tawarkan diri sendiri jadi tukang pam minyak..


Masalah besar sekarang...


Korang nak gelak kat aku, gelak la puas2..

Memang aku tak pernah bayar guna kad!!

Yang aku selalu buat, aku kena tercegat kat depan kaunter and bayar..

Or kalau bernasib baik, ada cashier 'bergerak' yang memang tunggu kat tempat pam tu..

Bayar kat dia and dia terus key-in brape ringgit nak isi..

So, let's continue...

So, bila Kak Fiza dah tolong aku part guna kad tu,

Aku just isi minyak macam biasa...


Sampai lah tiba-tiba Kak Fiza tanya aku...


Mungkin dia penat kut tengok aku picit "pemacu" tu (sorry! aku tak ingat istilah per kita guna!) 

lama-lama sampai habis..so, dia offer kan diri dia nak lock kan "pemacu" tu..

Actually aku tau pasal lock "pemacu" tu, cuma malas jer nak buat..

Lagipun, aku boleh exercise jari2 aku ni sikit kalau buat manual! 


Dalam dia tengah nak adjust "pemacu" tu..(Memang aku tak expect benda ni jadi kat aku and Kak Fiza!)

Accidently, dia TERTARIK nozzle yang tengah laju isi petrol tu keluar dari lubang tempat isi minyak tu!!! 

Terlalu fokus nak adjust "pemacu" tu sampai tak sedar tertarik keluar nozzle tu!


 Jadi..memang confirm2 la kitaorang kena tempias petrol tu!!


Entah macam mana, aku dengan Kak Fiza menjerit sama-sama kat situ!!


Habis satu badan kena petrol!!!!! T3T

Ok! Aku tipu! Kena kat baju kurung kitaorang jer..

Luper lak nak snap gambar sebab dah tergamam kat situ..

Tapi boleh tahan banyak la jugak kena..

Paling teruk kena mestilah KAK FIZA sebab dia yang paling dekat dengan nozzle tu!!

Yang paling kelakar, disebabkan kitaorang 'terjerit' kuat kat situ,

Kak Farie yang ada kat dalam kereta, TERUS KELUAR!!

Muka dia memang tak boleh nak blah bila tengok kitaorang berlumuran PETROL!! (betul ker ayat aku ni?? ^_^ )

TERKEZZUUT GILLERRR!!! 

Cuak gak la bila aku tengok muka Kak Farie tu!

 Dah macam nak makan kitaorang dah!!

So...persoalannya sekarang???

MACAM MANA KITAORANG BUAT NAK BAGI HILANGKAN BAU PETROL TU??

MACAM MANA KITAORANG NAK PERGI MEETING KALAU DAH BAU PETROL SATU BADAN???

Tak tau kan??

Tapi mesti korang dah boleh agak apa yang aku nak cakap pas ni..

BBBEETTUUULLL!!!!!

Mesti la kena tunggu next entry...hehehe...

See you soon..

Assalamualaikum...^_^




**Opss! Kalau like my blog, jangan segan2 klik LIKE kat Fan Page FB! Tak payah bayar pun!! Hahaha..thanks for ur support!

6 comments:

  1. Replies
    1. it's ok dear..sma2 kena petrol!! hahaha..

      Delete
  2. hahaha.mcm seronok je bermandi petrol

    comment this
    http://athirahshariffudin.blogspot.com/2012/08/apa-la-sangat-bakti-siswa-ni.html

    ReplyDelete