Sunday, December 30, 2012

.:: Kawin?? Sape Nak Kawin?? (Cartoon) ::.

Assalamualaikum! ^_^

Sorry! Dua minggu yang busy sampai tak sempat nak update blog!

Sebagai hukuman, aku akan tampar muka sendiri 10 kali!!!

(Hahahaha..only words but no intention to do it! Of course! It hurts, ok?)

Berdasarkan perkara di atas..

Waaahh...dah macam gaya aku selalu buat surat jer masa time kerja..

S-K-E-M-A betul!

Korang baca korang mesti ingat aku la tu nak kawin???

Of course NOT!!! Lambat lagi ok??

So, sape KAWIN??

Aku sebenarnya malas nak bukak cerita sedih ni..

Tapi, terpaksa jugak la bercerita..

Masih ingatkah korang semua kepada siapa pasukan Harimau Malaya

kita KALAH masa Piala Suzuki AFF 2012 hari tu???

Sawadekap!!! Yer!!! THAILAND!!!

Al-kisahnya, seorang insan ni langsung la tak kenal sape KAWIN ni..




Masa ni, akak aku hanya nampak nama KAWIN tu kat jersey dia..

And dia tak tau nama penuh KAWIN ni..

So, dia anggap..

 

 ..........

  ..........

 ..........

 ..........

 ..........

 ..........

  ..........

 ..........

  ..........

 ..........

.......... 

..........  

..........



Insan yang malang tu adalah AKAK aku..

Akak aku ni memang "kurang arif" sikit pasal bola ni...

Yang dia tau, dia minat ARSENAL!

Bila aku tanya kenapa minat Arsenal, dia cakap sebab dia suka Dennis Bergkamp!!


OMG!! OMG!! OMG!! 


OMG!! OMG!! OMG!! 


OMG!! OMG!! OMG!!
  

OMG!! OMG!! OMG!! 



Korang kenal tak?? Tak kenal la tuuu...

Meh aku tunjuk sikit muka dia..

TADDDAAAAA!!!

 
..........

 ..........

 ..........

  ..........


Dia ni kira main seangkatan dengan Paul Scholes dan Ryan Giggs la..

Itu jer la ilmu bola sepak yang akak aku tau.. T 3 T

Yang paling utama adalah..

Akak aku minat betul la sorang player Thailand ni..

Dia cakap player ni COMEL!!

Sila ambik tong sampah dan muntah ramai2 dalam tu..

AKAK..AKAK..(pening pale aku..)

Dan player tu ialah..


..........

  ..........

 ..........

 ..........

 ..........

 ..........

  ..........

 ..........



THEERATORN BOONMATAN

Ambik ko, siap FULL NAME lagi!

Ada tak yang cakap dia comel??

Kalau ada, sila geng dengan akak aku..

Jangan luper tinggalkan no-tel korang,

senang akak aku nak contact untuk reunion!! 

(just joking!) ^_^

......


......


......

Jumpa lagi next time!

Assalamualaikum! ^_^

(Looking for more panadol after publishing this entry..)

Sunday, December 16, 2012

.:: Burung Yang "Berdisiplin" (Cartoon) ::.



Assalamualaikum..^_^

Selamat petang, everyone!! Waahh!! Skema gitu!!

Oklah..straight to the point..

Cerita kali ni pasal seorang manusia yang aku panggil..

AKAK!!

Yer kawan2..ini cerita pasal akak aku..

THE ONLY SIS! 

Alkisahnya, akak aku ni pelik sikit..

Perangai dia kadang2 aku sendiri pun tak boleh nak jangka..

Kejap ok, kejap macam angin puting beliung!!

(Kata kat orang, aku pun sama gak!)

Sometimes akak aku ni buat lawak entah pape..

Sampai sakit perut aku sebab banyak gelak!

Contohnya pasal burung2 merpati ni..

.......


 .......

 .......


 .......


 .......


Once upon a time..hahaha..

Masa tu aku dengan akak aku dalam perjalanan nak balik rumah..


For your information, "Baby Aegy" tu nama kereta akak aku..

Apa maksud "Aegy"???

Hahahaha..yang minat cerita2 korea ni confirm tau!

"Aegy" tu maksudnya BABY dalam Bahasa Korea..

(sorry yer kalau salah eja)

Alaa..Baby a.k.a Bayi dalam Bahasa Melayu..

Jangan lak korang pergi cakap kat bf/gf korang..

I LOVE YOU, AEGY! 

Hehehe...(",)

So, kesimpulannya, "Baby Aegy" ialah "Baby Baby"..

Double Baby disitu..Huh!!

Berbalik pada cerita tadi..



 Ayat yang terkeluar daripada mulut dia ialah..

.......


 .......

 .......


 .......


 .......





Tiba-tiba...sesuatu yang tak dijangka terjadi..



Agak2 korang, apa reaksi akak aku??

Jawapannya ialah

.......


 .......


 .......


 .......


 .......

.......


 .......

 .......


 .......


 .......

 
 
Balik2 rumah terus cuci "Baby Aegy" dia..

(sayang betul kat kereta dia! Huh!) Ada nada jeles disitu!

Dalam masa yang sama, mulut dia tak abis2 menyumpah burung2 merpati tu..

Akak..akak..

Tadi bukan main puji melambung macam MAEL LAMBUNG! ^_^

So, that's it! Cerita pasal burung2 yang "BERDISIPLIN"

Actually, ada banyak lagi lawak2 tak masuk akal yang akak aku buat..

Maybe next time, ok? ^_^

.......


 .......

 .......


 .......


 .......

Oh..luper lak!

Walaupun burung2 merpati tu dah berak kat "Baby Aegy" akak aku,

Akak aku

.......


 .......

 .......


 .......


 .......

 
.......


 .......

 .......


 .......


 .......
 

HAHAHAHAHA..

Take care guys!!

Assalamualaikum! ^_^


Wednesday, December 12, 2012

.:: Perfume Ku Petrol - Episode 4 (Cartoon) ::.



Assalamualaikum ^_^


Wah!! Rajin update ni, pehal lak?? (kritikan membina untuk aku!!)

Entri ni aku siapkan hari yang sama aku buat 

entri "Perfume Ku Petrol" Episode 3!!

Sebab aku memang dah tau la..

Kalau weekday baru nak buat doodle,

Confirm sampai tahun depan tak ada entri baru!!

Tul tak?? ^_^

Sape2 yang dah terlepas episod2 sebelum ni..

Moh la jenguk kat SINI, SINI dan SINI!!!

Sape yang dah khatam episod2 sebelum ni,

Jom baca sambungan cerita ni..

Aku janji ini EPISOD TERAKHIR!!

Macam yang aku pernah sebut sebelum ni,

Orang yang duduk sebelah aku tu 

MEMANG MERIMASKAN AKU!

Aku bajet dia yang akan malang sebab kena sedut oksigen + petrol

bila duduk sebelah aku..

Rupa-rupanya..

AKU YANG MALANG SEBAB DUDUK SEBELAH DIA!!!!!

Dia kuat bercakap la!!!

Macam bertih jagung!!


 Mula-mula aku boleh la layan soalan2 dia..

Tapi bila lama-lama...


 Rasa macam nak stapler jer mulut dia!! (Boleh tak??)

Kadang2 tu dia kuat gak mengumpat kontraktor lain 

yang ada kat situ..


 Aku senyum jer la bila dia mengumpat..

Takkan nak join sekaki lak!! (Bajet baik la tuu!!)

Tambah pulak..

Kerusi dia makin lama makin dekat dengan aku..

Kerusi aku lak makin lama makin dekat dengan kerusi Kak Fiza!!

A.K.A lagi jauh daripada dia!


Cuma bila sampai part ni..

Aku memang rasa macam nak...


........


........


.......


.......



.......



.......



.......



.......




........



........



........



........


BUNUH DIAAAAAAAAA!!!!


 Karipap aku pun ko nak rembat jugak ker???

Tak cukup nak rembat,

Ko boleh pulak perli aku  "Diet ker???"

Sabar jer la.. T 3 T

Kenapa la aku jumpa spesies macam ni 

kat dalam mesyuarat pertama aku?????

Whyyyy mmmmeeeee?????

Whyyyy mmmmeeeee?????

Whyyyy mmmmeeeee?????  

Cukup 3x aku jerit!!
  
  Part paling aku tak faham dalam cerita ni ialah..


......



.......



.......



.......




........



........



........

Hidung dia dah TERSUMBAT ker 

sampai tak boleh bau petrol kat aku???

Asyik2 nak dekat dengan aku!!

Musykil betul aku dengan dia ni la.. 

Any idea??? Bagi la komen sikit!! Hehehe!!

........



........



........


........



........



........


Dan dengan ini berakhir sudah...

Cerita Perfume Ku Petrol!!

Yeaaaayyy!!!!

 Jumpa lagi next time..

Take care!!

Assalamualaikum!! ^_^






Sunday, December 9, 2012

.:: Perfume Ku Petrol - Part 3 (Cartoon) ::.

Assalamualaikum!! ^_^

Happy Sunday to everyone!!!!! (Happy ker???)

Hahahahahaha...

Oklah..jom sambung balik cerita ni..

Bila mau habis ni...asyik bersambung jer..

Nak buat macam mana..

Dah cerita panjang!!

Sape baru 1st time baca entri ni mesti tak faham kan??

Jom terjah entri2 sebelum ni..PART 1 dan PART 2..

Sambung balik cerita..

Kitaorang pun masuk la bilik mesyuarat tu..

Dah macam tikus jer perangai masing2..

Terjengket-jengket tengok sekeliling..

Bila masuk jer...Fuuuhhhhh...lega giler...

TAK ADA ORANG LAGIIIIII!!!!

Ape lagi..kitaorang pun pilih la tempat duduk..

Nahh!! Aku siap tunjuk lagi layout bilik mesyuarat tu kat bawah ni!!

Ada gaya macam korang nak pilih tempat masa tengok wayang tak???

Hahahahahahaha!!!

 
 Kalau korang nak tau, yang bulat merah tu la tempat kitaorang..

Aku kalau boleh memang nak duduk hujung sekali..

Sebab confirm tak payah duduk sebelah dengan orang lain..

Tapi, sekali view dia memang betul2 dekat dengan kerusi

TUAN PENGERUSI!!!

Terus jantung aku tak boleh nak produce darah lagi

A.K.A PUCAT!! 

Confirm aku cancel niat yang memang tak tulus mulus tu..

Kak Farie duduk hujung sekali, Kak Fiza kat tengah and 

aku???

Mestilah sebelah Kak Fiza, betul tak??

Benci betul la duduk sebelah orang yang aku tak kenal ni..

Tambah2 pulak dengan perfume petrol aku ni..

Tension aku!!

Nak dijadikan cerita..

Mulut aku memang asyik2 tanya soalan ni kat Kak Farie dan Kak Fiza..

 

 Memang penat la diorang nak layan soalan aku ni..

Tapi nak buat macam mana..

Hati tak tenang langsung!!!

 
Dengan penuh keyakinan, diorang jawab...


I wish I can believe their words and

LAUGH LIKE NOBODY WILL NOTICE 

OUR 'SPECIAL' PERFUME!!


Hati aku ni dah start berdegup pantas bila orang dah start masuk bilik mesyuarat..

Dalam hati aku ni sampai cakap la...

Memang malang la siapa yang duduk sebelah aku hari tu..

And, we have the LUCKIEST PERSON in the world 

To sit beside me..(tadi bukan cakap malang ker??)

And the winner is.....(kasi bunyi drum sikit!!!)


......



......


......


......



 ......



......



.....



......


......



.....



.....


Aku luper lak nama dia..

Yang aku confirm dia LELAKI dan 

Dia memang aku boleh panggil

PAKCIK!!!


Dan derita aku pun bermula dari saat dia duduk sampai la habis meeting..

Nak tau kenapa aku terseksa sangat???

Next episode la jawabnya..

Nak bagi title siap2 la..

PAKCIK YANG MERIMASKAN AKU!!

 Hahahaha!!!

Take care, everyone..

Assalamualaikum..^_^

Sunday, November 25, 2012

.:: Perfume Ku Petrol - Part 2 (Cartoon) ::.

Assalamualaikum!! ^_^

Ok! Tolong jangan hukum aku!!! Ya Ammpppuunn!!!

Sorry la bebanyak sebab dah jarang update blog!

Actually banyak benda yang ''menarik'' terjadi 

since tarikh last aku update blog aku!

Cerita ada cuma eerrr...biasalah..malas giler la nak wat doodle..

Weekend jer mesti lepak layan cerita kat tv or main games..

Korang mesti menyampah kan dengar aku melalut sorang2..



Oklah2..aku sambung balik cerita petrol aku ni..

Owhhh..sape2 yang baru baca entri ni tapi tak taw per benda 

yang aku melalut pasal petrol ni,

Check out the first episode of "Perfume Ku Petrol" HERE!!!

Wahhh..Speaking English gitu..^_^



Actually pas kitaorang (aku dan Kak Fiza la) bersihkan kesan petrol tu

kat toilet, kitaorang pun masuk la balik kereta..

Nah! Ambik ko!! Dengarlah ceramah dari Ustazah Farie!!!

Tebal telinga kitaorang dengar input-input yang "menarik" daripada dia..

Last-last dia offer diri dia jadi driver..

Tapi mulut dia tetap "berjalan" gak! Korang faham kan??? Hehehe!!




Ok! Korang mesti tak paham kan nape Kak Farie tiba2 gelak??

Actually......aku sendiri pun tak faham!! 

Tapi yang aku tau, dia sebenarnya tak nak marah+bebel kitaorang pun..

Dia sebenarnya nak gelak tapi ter"bebel" dulu! (Itu dia yang cakap la!!)



Dalam masa yang sama, aku sempat la selongkar beg travel aku..

Cari benda nak hilangkan bau petrol..

Dari bedak Carry Junior sampai la ker Syampu Sunsilk aku sapu kat baju kurung aku!

Bau petrol memang tak nak pergi!! Sakit betul hati aku!!



Kak Farie offer perfume dia kat kitaorang!!

Aku rembat jer la sebab aku sendiri pun tak tau aku campak mana perfume aku..

Sepanjang perjalanan nak ke bilik mesyuarat tu, 

Mata aku memang dah macam mata sesumpah! 

Berpusing 360 darjah..

Takut ada orang merokok or terbau petrol..

 Sampai satu tahap tu..



Cuak giler! Korang boleh bayang tak korang tu tunggu masa jer nak bakar diri sendiri

kalau ada orang lempar puntung rokok kat korang!!

Kalau tak lari, memang jadi macam ni la..



Paham kan?? Kan?? Kan??


Dan sepanjang masa la Kak Farie usik dan gelak2 kat kitaorang!!

Nasib baik la dia senior aku..huhuhu..sabar jer la..

Next entri aku cerita macam mana kitaorang 

hadapi mesyuarat dengan bau petrol!! OMG!!!!

See u soon!!! ^_^

Assalamualaikum!!

Saturday, September 8, 2012

.:: Perfume Ku Petrol - Part 1 (Cartoon) ::.

Assalamualaikum! ^_^

Berjumpa lagi dalam entry baru!!

Sorry ok sebab terlambat update..

Alaaaa...bukannya lama pun..beberapa hari jer kan!!!

Dulu lagi teruk! Sebulan sekali update blog!

Macam harem gak la..hahahaha...

Mana entry raya??? (konon2 ada orang tanya la..)

Buat masa ni, aku tak ada idea lagi la untuk sambung Raya oh Raya 2012 Episode 3..

Memang ada cerita cuma takut korang rasa macam tak best lak!

Pape pun, kali ni aku nak bercerita pengalaman aku first time g meeting...

Meeting tuuu...bajet macam orang penting la..

Padahal tukang tempek + teman jer..^_^

Nak dijadikan cerita..kami bertiga (me, Kak Fiza and Kak Farie) dalam perjalanan ke Putrajaya..

So, bila kat highway, baru perasan minyak kereta tak berapa nak penuh..


Credit gambar kat Mr. Google!
So, kitaorang pun berhenti la kejap kan R&R mana tah!

Tak berapa nak ingat..hehehe..

Aku dengan muka ala-ala innocent ni pun tawarkan diri sendiri jadi tukang pam minyak..


Masalah besar sekarang...


Korang nak gelak kat aku, gelak la puas2..

Memang aku tak pernah bayar guna kad!!

Yang aku selalu buat, aku kena tercegat kat depan kaunter and bayar..

Or kalau bernasib baik, ada cashier 'bergerak' yang memang tunggu kat tempat pam tu..

Bayar kat dia and dia terus key-in brape ringgit nak isi..

So, let's continue...

So, bila Kak Fiza dah tolong aku part guna kad tu,

Aku just isi minyak macam biasa...


Sampai lah tiba-tiba Kak Fiza tanya aku...


Mungkin dia penat kut tengok aku picit "pemacu" tu (sorry! aku tak ingat istilah per kita guna!) 

lama-lama sampai habis..so, dia offer kan diri dia nak lock kan "pemacu" tu..

Actually aku tau pasal lock "pemacu" tu, cuma malas jer nak buat..

Lagipun, aku boleh exercise jari2 aku ni sikit kalau buat manual! 


Dalam dia tengah nak adjust "pemacu" tu..(Memang aku tak expect benda ni jadi kat aku and Kak Fiza!)

Accidently, dia TERTARIK nozzle yang tengah laju isi petrol tu keluar dari lubang tempat isi minyak tu!!! 

Terlalu fokus nak adjust "pemacu" tu sampai tak sedar tertarik keluar nozzle tu!


 Jadi..memang confirm2 la kitaorang kena tempias petrol tu!!


Entah macam mana, aku dengan Kak Fiza menjerit sama-sama kat situ!!


Habis satu badan kena petrol!!!!! T3T

Ok! Aku tipu! Kena kat baju kurung kitaorang jer..

Luper lak nak snap gambar sebab dah tergamam kat situ..

Tapi boleh tahan banyak la jugak kena..

Paling teruk kena mestilah KAK FIZA sebab dia yang paling dekat dengan nozzle tu!!

Yang paling kelakar, disebabkan kitaorang 'terjerit' kuat kat situ,

Kak Farie yang ada kat dalam kereta, TERUS KELUAR!!

Muka dia memang tak boleh nak blah bila tengok kitaorang berlumuran PETROL!! (betul ker ayat aku ni?? ^_^ )

TERKEZZUUT GILLERRR!!! 

Cuak gak la bila aku tengok muka Kak Farie tu!

 Dah macam nak makan kitaorang dah!!

So...persoalannya sekarang???

MACAM MANA KITAORANG BUAT NAK BAGI HILANGKAN BAU PETROL TU??

MACAM MANA KITAORANG NAK PERGI MEETING KALAU DAH BAU PETROL SATU BADAN???

Tak tau kan??

Tapi mesti korang dah boleh agak apa yang aku nak cakap pas ni..

BBBEETTUUULLL!!!!!

Mesti la kena tunggu next entry...hehehe...

See you soon..

Assalamualaikum...^_^




**Opss! Kalau like my blog, jangan segan2 klik LIKE kat Fan Page FB! Tak payah bayar pun!! Hahaha..thanks for ur support!