Sunday, February 17, 2013

.:: Jom Shopping with Zalora!!! (Cartoon) ::.

Assalamualaikum!! ^_^

Happy Sunday everyone!! (Tapi aku tak happy pun!)

Sebab apa? 

Meh aku nak cerita sikit!

Hari tu hari yang biasa bagi aku..

Rutin aku bila check Dashboard,

Mesti nak tengok kalau2 ada komen baru..

(Tak faham2 lagi ker..cek nak suruh ampa semua komen la!! ^_^)

Tapi, komen baru yang aku tengok hari tu lain sikit dari yang lain

Sebab... 

Bila aku teliti balik komen tu, aku macam terkedu..
 

Tengok tu! Pilih kasih betul zoom besar sikit tang komen tu..

Hahahaha..


Aku happy tapi... 


Akak aku lagi happy!! (Tak ada kena mengenakan!!)

So, dengan hati yang berkobar2, aku pun email Zalora..

Tak lama lepas tu, Zalora bagi aku voucher..

Bila difikir-fikirkan balik, aku sebenarnya tak tau nak beli apa..

Bila aku tengok dompet aku yang "berusia" tu,

Baru aku tau aku patut beli apa..

Yes! Correct! Of course WALLET babe!

Bagi yang belum pernah beli barang online, meh aku ajar korang!

Langkah pertama : Silalah guna jari jemari korang yang halus+lembut tu,

Taip www.zalora.com.my


Korang boleh pilih nak beli barang WOMEN, MEN atau pun KIDS.

Jadi, disebabkan aku nak beli dompet, 

aku klik WOMEN --> ACCESSORIES --> BAGS & WALLETS
 

Langkah kedua : Pilih jenis dompet yang korang suka dan nak beli..

Dompet aku namanya ialah "Catalyst Simple Leather Long Purse"


Nampak tak kotak merah tu? 

Langkah ketiga : Sape yang dapat voucher, bolehlah masukkan kod 

voucher tu kat situ! 

Kalau korang nak beli lebih dari 1, boleh klik kat QUANTITY..

Langkah keempat : So, sape2 yang tak ada voucher, boleh terus klik 

PROCEED TO CHECKOUT


Langkah kelima : Kotak merah tu tunjuk jumlah yang korang perlu bayar.

Macam kes aku, aku kena bayar tambahan RM39.00 

Sebab voucher yang Zalora bagi hanya RM50.00 padahal dompet

yang aku nak lebih RM50.00!!

Dah puas hati dengan summary yang dia tunjuk, 

kalau korang nak sambung shopping lagi,

Klik CONTINUE SHOPPING

Tak nak sambung shopping?? Klik PROCEED TO CHECKOUT


Dan disebabkan aku terlalu "pandai", aku terlupa nak daftar dulu!

Langkah keenam : SILA DAFTAR DULU, K? Klik PROCEED

Kalau korang memang dah daftar, 

just klik LOGIN dan terus pergi ke Langkah kesepuluh!


Langkah ketujuh : Masukkan butiran peribadi korang untuk tujuan 

penghantaran..

Untuk kaedah pembayaran, korang pilihlah nak bayar macam mana..

Ada CREDIT CARD, ONLINE BANKING, PAYPAL dan BANK TRANSFER

Macam aku, aku pilih ONLINE BANKING

Dah settle?

Langkah kelapan :  Klik CHECKOUT 


Pas tu dia akan keluarkan summary butiran peribadi korang.

Check dulu betul2 alamat..

Kang dia pergi hantar barang korang kat  tempat lain, 

korang gak merana!!

Langkah kesembilan : Dah check? Klik CHECKOUT


Page ni dia just nak tunjuk berapa yang korang kena bayar (kalau adalah)

dan kepada sape kita akan buat pembayaran..

Langkah kesepuluh : Klik PROCEED


Disebabkan aku guna ONLINE BANKING, 

bank pilihan aku of course MAYBANK!

Langkah kesebelas : LOGIN ONLINE BANKING


Bila dah bayar, Zalora akan beri CONFIRMATION CODE macam yang 

korang nampak kat atas ni dan kat email sekali!

Sekarang, tunggu jer la!!



As expected, barang aku dah sampai esoknya..cepatkan??

Bukan barang jer sampai cepat, akak pun cepat jer datang menyibuk!! 

Huh! :-P



..........


..........


...........


..........


..........


..........



Ok tak dompet baru aku?? Merah giler!!


Ni lak gambar dompet aku kat bahagian dalam..

Aku tersangatlah happy time tu sampailah 

Saat sedih mula menyelubungi aku..(Cis! Ayat melankolik betul!)

Sebab apa??

...........


..........


..........



.........


.........



.........



.........



Korang faham kan sebab apa aku sedih??

Waaaaaaaaaa!!! 

Nak balik dompet aku!!!!

Zalora, boleh tak bagi lagi satu voucher?? Hehehe..

Korang, apa lagi?? Jom shopping kat Zalora!

Jumpa lagi hari Rabu ni!!!

Assalamualaikum!! ^_^

9 comments:

  1. Replies
    1. don't give up, k? klu ada rezeki, Zalora tntu bg punya! ^_^

      Delete
  2. menariik artikelnya salam kenal yaaaa

    ReplyDelete
  3. You r so funny! I like ur blog hehe
    btw i have tried shopping at Zalora yeah they give good serivce
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks!! ^_^
      I'm glad you have a good moment with Zalora!! ^_^

      Delete