Sunday, February 3, 2013

.:: I Miss You..Ka...(Cartoon) ::.

Assalamualaikum!! ^_^
 
Berjumpa lagi dalam entri terbaru aku dalam bulan Februari 2013!!
 
Kejap jer masa dah berlalu..
 
Apa-apa pun, cerita kali ni berkisah pada hal balas dendam
 
Antara aku dan akak aku!!!
 
Ingat lagi entri sebelum ni?? 
 
 
So, kali ni aku gunakan kesempatan yang ada
 
Tuk kenakan akak aku!!
 
Macam mana??
 
Hahahaha...
 
Aku ingat lagi hari tu hari Jumaat..
 
Family aku lepas solat Jumaat nak pergi 
 
Rumah sepupu aku kat Kuala Kangsar
 
Sebab nak hantar kek untuk buat hantaran
 
Hari Sabtu keesokkan harinya..
 
Memandangkan aku tak ikut sebab kena kerja,
 
Aku pesan la kat akak aku nasi goreng tuk makan malam nanti..
 
Nak dijadikan cerita, diorang balik lambat sangat..
 
Time tu dalam pukul 6 lebih still tak balik2 lagi..
 
Aku risau + lapar yang teramat giler..
 
 Aku pun call akak aku..
 

Dengan suara yang ala2 macam primadona, dia jawab..
 


Muntah hijau aku kat situ dengar soalan maut tu!!
 


Masa dia sampai rumah,

Menjerit-jerit dia panggil aku macam panggil bibik!!
 

Dengan semangat yang berkobar-kobar,

Aku pun terus berlari macam nak masuk Olimpik kat akak aku..



Berbunga-bunga hati akak aku tengok aku macam ceria giler 

Bila dia balik rumah...
 
 
......
 
 
......
 
 
......
 
 
......
 
 
......
 
 
......
 
 
......
 
 
 ......
 
 
......
 
  
Hahahaha...

Jahat giler aku kenakan akak aku!!

Buat apa aku nak peluk dia kalau perut aku dah meragam
 
Sebab terlalu lapar!!! 
 
Yes, of course dia akan tarik muka dengan aku selepas tu..

Tapi....ADA AKU KISAH!!

Oklah, jumpa lagi next time!! 

Assalamualaikum!! ^_^
 

9 comments:

  1. standard lah. bila dah lapar, nampak makanan, mana nampak benda lain... hahahaha

    ReplyDelete
  2. hehe.... nasik goreng dulu jadi tujuan... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1 arah 1 tujuan..jangan hilang fokus! ^_^

      Delete
  3. kueang asem punye adik..... hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah mmg cm tu..suka 'buli' akak!! ^_^

      Delete
  4. Salam daripada Zalora Malaysia,

    Kami sangat meminati blog anda dan cara penulisan anda menarik perhatian kami.

    Kami ingin bertanya adakah anda pernah membeli-belah di www.zalora.com.my ? Kami berminat untuk menjalinkan kerjasama bersama anda.

    Email kepada kami di zalorateam@zalora.com.my :)

    ReplyDelete